Känslig hud

Känslig hud är ett vanligt tillstånd men kan yttra sig på många olika sätt

I många undersökningar svarar hela 50 % av de tillfrågade kvinnorna att de upplever en sensitivitet. Det är inte alltid att huden är fullt så sensitiv som individen upplever, men det är likväl ett tillstånd som en hel del behöver hjälp med. I Norden har vi en relativt hög förekomst av t ex rosacea, torrhet och eksem. På vintern blir torrhet och nedsatt barriär som regel ett större problem. Det är också fler som överbehandlar sin hud på egen hand och kan behöva hjälp att återfå en hud i balans.

Sensitivitet kan yttra sig på många olika sätt. En sensitiv hud är i någon utsträckning ”reaktiv”, dvs reagerar negativt på t ex friktion, sol och olika ämnen i hudvård/smink/rengöring. Sensitivitet kan också visa sig i form av mer eller mindre ihållande rödhet i huden. En sensitiv hud kan ha akne, en kan vara väldigt torr och någon kan ha eksem.

Gemensamt för behandling av sensitiv hud är att låta huden vila från det som irriterar och använda mild barriärstärkande hudvård, vid behov i kombination med medicinering.

Exuviance – pionjärer inom behandling av sensitiv hud

Traditionellt rekommenderas milda, lugnande och fuktgivande produkter vid sensitivitet, för att inte irritera huden. Exuviance produkter med PHA erbjuder mer än så. De är inte bara snälla/milda och fuktgivande, utan de bidrar även aktivt till en betydligt starkare och förbättrad hudbarriär – vilket är A och O för den sensitiva huden. Samtidigt fås dokumenterade antiaging-effekter. 

Med Exuviance hudvård behöver du som har sensitiv hud aldrig kompromissa!

Exuviance hudvård med PHA ger alla fördelar som din hud behöver:

  • En mild, heltäckande, barriärstärkande och fuktgivande vård.
  • Skydd mot nedbrytning och skador från omgivande miljö.
  • En mer motståndskraftig hud med mindre ålderstecken.

Tänk på

  • Vid framförallt perioral dermatit är det viktigt att först låta huden få en omstart och att först avsluta nuvarande rutin och undvika alla aktiva produkter.
  • Vid rosacea är det också bra att börja med att stärka huden med PHA-produkter. Därefter kan man introducera mer aktiva produkter lugnt och stegvis. Då rosacea svarar väldigt bra på A-vitamin kan man även i förlängningen introducera retinol-peelingen Radiance Peel på salong.

Läs mer om Exuviance klinikbehandling för känslig hud.

Exuviance produkter för känslig hud

Besök en hudvårdssalong

Besök en hudvårdssalong nära dig för en personlig hudanalys och ett skräddarsytt behandlingsprogram

Besök en hudvårdssalong

Besök en hudvårdssalong nära dig för en personlig hudanalys och ett skräddarsytt behandlingsprogram